Istoria Bekina Boots

Istoria Bekina Boots

1962 - O istorie de succes inceputa de Denis Vanderbeke
Bekina Boots a fost fondata in anul 1962 de catre Denis Vanderbeke, un cizmar din satul rural Kluisbergen. Acesta furniza cizme de cauciuc confectionate manual fermierilor din Belgia.

A doua generatie, cu Georges Vanderbeke - 1970

Georges Vanderbeke, fiul lui Denis, s-a alaturat companiei. Georges, avand un instinct de afaceri dezvoltat, a adus o expertiza de piata suplimentara cu privire la crestere si internationalizare. A initiat productia de cizme de protectie din cauciuc presat si a infiintat puncte de vanzare in Europa de Vest. Astfel, el a pus bazele internationalizarii Bekina Boots. Acest lucru a adus un avantaj tehnic, ergonomic si economic pe piata pentru diferite produse.

1984 - Interntionalizare continua cu Georges

Georges si-a folosit cunostintele lingvistice si abilitatile comerciale pentru a consolida prezenta Bekina pe scena internationala. A crescut exporturile de cizme Bekina, inclusiv in afara Europei. A organizat dezvoltarea si extinderea productiei de cizme NBC, furnizand produse armatei belgiene si daneze.

Incendiu devastator - 1987

In timp ce se pregatea sa sarbatoreasca a 25-a aniversare, Bekina Boots, unicul producator de cizme de cauciuc din Belgia, a suferit un eveniment dur pe 24 octombrie 1987. Un incendiu devastator a distrus intreaga companie peste noapte. Totul a fost distrus si a trebuit reconstruit. Cu toate acestea, angajatii au jucat un rol esential in reconstructia companiei. Datorita muncii lor asidue si a colaborarii, Bekina a devenit din nou operationala in doar opt luni. Personalul, productia si vanzarile au revenit la acelasi nivel ca inainte de incendiu, dar in cadrul unei companii complet noua!

1990 - Lansarea productiei de cizme din poliuretan
Bekina Boots si-a consolidat pozitia in inima Flandrei rurale prin construirea de depozite suplimentare. Georges a luat decizia strategica de a incepe productia de cizme din poliuretan, facand un alt pas important inainte. CIZMELE DIN POLIURETAN sunt cu 40% mai usoare decat cele din cauciuc sau PVC si rezista de trei ori mai mult. Aceasta decizie s-a dovedit a fi o reusita.

Infiintarea Bekina Compounds - 1994
Acolo unde anterior se produceau compusi de cauciuc pentru uz intern, Georges a decis sa infiinteze Bekina Compounds ca entitate separata. Compania se specializeaza in productia de compusi de cauciuc colorati, adaptati nevoilor clientilor. Alegerea constienta pentru compusi colorati a fost prezenta inca de la inceput, intotdeauna cu proprietati specializate unice.
 

2000 - Extindere
Bekina Boots si compania sora, Bekina Indurub, cresteau atat de rapid incat Bekina Indurub s-a mutat intr-o noua facilitate de productie proprie de 5.000 m².
 

Thomas Vanderbeke, a treia generatie - 2004>
Thomas Vanderbeke, fiul cel mare al lui Georges si a treia generatie de producatori de cizme, s-a alaturat echipei Bekina. De la inceput, Thomas a pus un mare accent pe marketing eficient, optimizarea proceselor si inovatia produselor.
 

2013 - Mutarea in noile birouri
Bekina Boots s-a mutat in noul sau sediu central. Laboratorul, dotat cu echipamente moderne de masurare si testare pentru testarea zilnica a calitatii cizmelor, garanteaza o cooperare intensiva cu institutele de testare acreditate la nivel mondial. Laboratorul Bekina Compounds se gaseste si el aici.
 

Infiintarea BeSealed - 2014
Firea comuna in istoria companiei este aceea a activitatilor SPIN-OFF. Crearea marcii BeSealed a fost a patra mare reusita in acest sens! BeSealed comercializeaza produse pentru impermeabilizarea structurilor din beton in sectorul constructiilor. Benzile autoexpandabile sunt produse de Bekina Compounds. La randul sau, Bekina Indurub furnizeaza produse de matritare pentru diverse probleme complexe de etansare.
 

2017 - Lansarea Neotane
Lansarea propriului compus de poliuretan (Neotane) dezvoltat intern si prelucrarea inovatoare a acestuia pentru a crea TEHNOLOGIA NEOTANE - unica pentru Bekina Boots.
 

Introducerea etichetei RFID - 2019
Bekina Boots continua sa se concentreze pe inovatie. De exemplu, fiecare pereche de cizme este furnizata in mod standard cu o eticheta RFID. Acest lucru asigura identificarea unica a fiecarei perechi de cizme cu capacitati de urmarire.
Acest lucru ofera numeroase posibilitati, inclusiv pentru distribuitori si utilizatori finali, de la gestionarea eficienta a stocurilor pana la controlul automat al accesului prin intermediul cizmelor de lucru.

2023 - Bekina in prezent
Bekina Boots, impreuna cu cele trei companii surori (Bekina Indurub, Bekina Compounds si BeSealed), face parte dintr-un grup solid de companii belgiene care si-a dobandit un statut international cu cizme de protectie conforatbile gasite in peste 58 de tari din intreaga lume: de la Noua Zeelanda la Canada si de la Chile la Rusia. Astazi, milioane de profesionisti poarta cizme de lucru de la Bekina Boots intr-o gama larga de sectoare din intreaga lume, inclusiv agricultura, pescuit, constructii si industria alimentara, precum si pentru activitati de recreere! Produsele Bekina Boots pot fi purtate in conditii de lucru extreme - in fiecare zi - oferind utilizatorilor siguranta si confortul pe care il merita!

Suport clienti L-V, 8:00 - 16:00

0747 108.520 info@safetymax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!